top of page

HANDS ON 5-DAAGSE WORKSHOP
VAN 3 AUGUSTUS 3 T/M 7 AUGUSTUS

Discover the Art of Large Ikebana Installations

Ikebana Celebrating Nature and Community-1-5D4_8833.JPG

Doe mee aan een boeiende 5-daagse workshop die verder gaat dan traditionele ikebana en duik mee in de wereld van grootschalige installaties.

Perfect voor degenen die hun ikebanavaardigheden willen uitbreiden en hun werk op groot formaat willen presenteren.

 

Voorbereiding: Na een bezoek aan de Sint-Pieterskerk in de buurt van Brussel, de prestigieuze locatie voor je uiteindelijke werk, bereid je je installatie voor in ons atelier in Antwerpen. 

 

Installatie bouwen: De laatste drie dagen zijn gewijd aan het bouwen van je installatie in de kerk.

Wat deze workshop biedt

Deskundige planning en uitvoering: Leer de fijne kneepjes van het plannen en creëren van grote ikebana installaties. Zet je artistieke visie om in realiteit met deskundige begeleiding.

Verbetering van praktische vaardigheden zoals:

  • Geavanceerde fixatie technieken voor grote installatie

  • Beheersing van elektrisch gereedschap voor artistieke creatie

  • Gedetailleerde planning en schetsen voor indrukwekkende installaties

  • Efficiënte uitvoeringsstrategieën

  • Effectief budgetteren van tijd en middelen

BAPTISM OF FLOWERS
LAST YEAR INSTALLATION

TESTIMONIAL 

Ik heb me samen met een vriendin ingeschreven voor een 5-daagse workshop in België in augustus 2023 om "De kunst van grootschalige Ikebana-installaties" te leren.  Dit was echt mijn eerste kennismaking met het maken van grote installaties, en de eerste keer voor een persoonlijke workshop met Ilse Beunen.  Ik had deelgenomen aan verschillende van haar Zoom workshops, vooral tijdens de pandemie, en ik blijf me inschrijven voor een aantal van haar Zoom lessen.


Ilse was nauwgezet in het volgen van de noodzakelijke stappen voor het werken aan grote installaties, zoals het schetsen van je ideeën, het bespreken met collega-deelnemers van de concepten die mogelijk waren in de kerk waar deze creaties moesten komen te staan, het werken in teams en het inventariseren van de benodigde materialen (bloemen, takken, manden, houten frames, metalen constructies, verf, etc.).


Uiteindelijk hadden we 3 teams die werkten aan 3 heel verschillende, maar supercreatieve en verbazingwekkende installaties. Ze waren allemaal geïnspireerd door verschillende aspecten van de kerk en wat er ter plekke was gevonden. Ilse loodste ons vakkundig door de stappen van het bouwen van de structuren voor het maken van onze ikebana kunst, en ze gaf ons uitstekend advies.  Ze zorgde er ook voor dat de teams tijdens het proces samenkwamen om over elkaars werk en ideeën te leren.
In alle 3 de installaties stelde Ilse creatieve manieren voor om uitdagingen op te lossen, zoals het maken van waterhouders voor bloemen en groen, het in elkaar zetten van verschillende houten frames/vormen, het bevestigen van takken aan bepaalde structuren, enz.


Het was absoluut een zeer waardevolle workshop voor mij en ik heb zoveel geleerd van Ilse en de andere deelnemers.
Ilse is zonder twijfel een uitstekende lerares!
We hebben lange uren gewerkt om de installaties af te krijgen, maar ik heb de tijd nooit gemerkt.
Aan de "niet-ikebana" kant zorgden Ben en Ilse ervoor dat we pauzes en maaltijden namen, en ze regelden de logistiek van het verplaatsen van de deelnemers, apparatuur en materialen van Antwerpen naar Jette (locatie van onze kunstwerken).


Ik raad Ilse's lessen en workshops ten zeerste aan voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren over de kunst van ikebana en de Japanse cultuur

 

Raina Ho

Sogetsu Ikebanist
 

Je Docente

ILSE BEUNEN

IIse is al meer dan 25 jaar ikebana lerares. Ze werd op slag verliefd op Ikebana tijdens haar 11-jarige verblijf in Japan waar ze de kunst van Sogetsu Ikebana onder de knie kreeg. Momenteel heeft ze het Komon-diploma.

Ze deelt haar ikebana avonturen en creaties op haar Facebook pagina met meer dan 27.000 volgers, en in haar wekelijkse nieuwsbrief met meer dan 17.000 lezers.

Ilse ontving de Sogetsu 90th Anniversary Commemorative Overseas Akane Teshigahara Award voor haar studie en inspanningen om de kennis van ikebana te verbreden. Ze is ook de auteur van twee ikebana boeken, "Exploring Ikebana" en "Inspiring Ikebana".

Iskra Langner, Sogetsu Ikebana, Congo

"Ik kan Ilse's ikebana lessen van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een intense en transformerende leerervaring. Haar toewijding aan de kunstvorm, gecombineerd met haar talent om haar studenten te koesteren en te inspireren, maken van haar een uitzonderlijke leraar en mentor."

Beperkte plaatsen voor individuele begeleiding

Met een maximum van 6 deelnemers garandeert deze intensieve workshop persoonlijke begeleiding en voldoende gelegenheid om nieuwe technieken te verkennen en onder de knie te krijgen.

Wacht niet te lang met boeken. 

PRIJS: 650 €

BRIDGING DIFFERENCES THROUGH NATURE
INSTALLATIE AUGUST 2023

INBEGREPEN IN DE FEE

  • Dagelijkse lunch en drankjes om je energie op peil te houden

  • Les- en tentoonstellingskosten

  • Een professionele foto van je installatie, perfect voor je portfolio

  • Alle benodigde materialen voor het maken van je installatie

PRIJS: 650 €

DEELNEMERS 2023

Ikebana Celebrating Nature and Community-1-5D4_8666-Enhanced-NR.JPG

FAQ'S | VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat moet ik meenemen?  Je hoeft niets mee te nemen.  We hebben scharen, bakjes, boren, eigenlijk al het benodigde materiaal. 

Maakt het uit welke school ik volg?  Het maakt niet uit van welke ikebana school je bent, elke stijl is welkom. 
 

Wat zijn jullie annuleringsvoorwaarden?  Annuleringen 6 weken voor de workshop: volledige restitutie, tussen 6 weken en twee weken 50% restitutie.  Minder dan twee weken, geen restitutie.

WHERE NATURE MEETS COMMUNITY
INSTALLATIE AUGUSTUS 2023

Essentiële Workshop Informatie

LOCATIE & TIMING


De workshop vindt plaats in ons atelier en in de Sint-Pieterskerk in Jette in de Brusselse regio.

 

Na een bezoek aan de Sint-Pieterskerk bij Brussel, de prestigieuze locatie voor je eindwerk, bereid je de eerste twee dagen je installatie voor in ons atelier in Antwerpen.

 

De volgende drie dagen bereid je je installatie voor in de kerk.  

 

Als je uit het buitenland komt en een hotel of B&B wilt boeken, raden we je aan dit in de buurt van ons atelier te doen.  De laatste drie dagen rijden we samen naar de kerk. 

 

Adres Atelier: Onafhankelijkheidslaan 5, B-2020 Antwerpen

Adres Kerk: Sint-Pieterskerk, Pl. Kardinaal Mercier 51, 1090 Jette
Tijd: Vanaf 10:00 AM tot 17:00 PM (maar vaak is iedereen zo enthousiast en werken we later)


Je hoeft niets mee te brengen, wij zorgen voor al het materiaal. Maar werk je graag met je eigen gereedschap dan is dat zeker geen probleem.

De tentoonstelling: "Echo's van Hoop"

De installatie waaraan je meewerkt zal deel uitmaken van de deze tentoonstelling

 

Ieder van ons staat in het leven voor unieke uitdagingen, waarvan sommige diep persoonlijk zijn en andere wereldwijd weerklank vinden.

 

In deze moeilijke tijden kunnen de blijvende schoonheid van de natuur en de kracht van het geloof ons troost en houvast bieden. Ze herinneren ons eraan dat er te midden van de beproevingen van het leven altijd een weg voorwaarts is, gegrondvest in de veerkracht en harmonie van de natuurlijke wereld en de gemeenschap rondom ons.

Tegen de achtergrond van de vernieuwde Sint Pieterkerk in Jette symboliseert de tentoonstelling Echo's van Hoop een wedergeboorte en een nieuw begin, een echo van de veerkracht en hoop die de natuur ons kan geven in deze uitdagende tijden. 

---

bottom of page