top of page

ONZE MISSIE

Ilse, een stille activiste, heeft als missie om de natuur te omarmen, één bloem, één tak per keer.

Door middel van ikebana streven we naar een wereld waarin de mensheid harmonieus samengaat met het ritme van de natuur.

 

OVER ONS

Ilse as on namecard no shadows 400px.jpg

Ilse  Beunen

JAPANSE TUINEN - Na haar studies als landschapsarchitecte, vertrok Ilse in 1989 naar Japan. Met steun van de Honda - Belgium Foundation en de Canon Foundation ging zij in de leer bij Suzuki Shigeichi, een landschapsarchitect in de buurt van de stad Nagaoka.  

 

Om de ziel van de Japanse tuinen te begrijpen, moest zij vele aspecten van de Japanse cultuur bestuderen, de theeceremonie, de kunst van het dragen van kimono's, kalligrafie, en ikebana. 

IKEBANA - Haar eerste leraar was Kobayashi Miwako, van wie zij de schoonheid en de grondbeginselen van Sogestu Ikebana leerde.   Nadat zij in 1995 naar Yokohama verhuisde, zette zij haar studie voort bij haar huidige leraar, Crivelli Joko.  

 

Na het behalen van haar leraarslicentie in 1997, onderwees zij ikebana aan Japanners en buitenlanders.  Tijdens haar verblijf in Yokohama heeft zij verschillende ikebana arrangementen en installaties gemaakt op de Belgische ambassade in Tokyo.

Ilse Beunen with Suzuki Shigeichi
Ilse in Merano Italy

IKEBANA DOORGEVEN - In 2000 keerde ze terug naar België en startte haar ikebana atelier. Sindsdien werkt ze hard aan het verhogen van de bekendheid van Ikebana. Ze doet dat door online en in-person les te geven, workshops in het buitenland te geven en boeken te schrijven.  Ook is zij zeer actief op social media, waar zij een populair Facebook en Instagram account onderhoudt met vele 1000-en volgers.  Wekelijks verstuurt ze een nieuwsbrief in het Engels, Japans en Nederlands. 

VERSPREIDEN VAN IKEBANA - Zij was voorzitter van de Sogetsu Azalea Studygroup van 2013 tot 2019, en nu is zij vice-voorzitter.  In 2016 maakte ze deel uit van de organisatie van het bezoek van Iemoto Akane Teshigahara van de Sogetsu school aan de Floraliën in Genth, een mijlpaalervaring voor haar.

 

En het jaar daarop ontving zij de 90th Anniversary Commemorative Overseas Akane Teshigahara Award. 

Overseas Akane Teshigahara Award
Free Style Ikebana

BLIJVEN LEREN - Ilse leert verder bij haar Japanse lerares, Joko Crivelli, en heeft nu het Komon diploma. 

 

Nog één niveau te gaan voor ze de top bereikt.  Ze is enthousiast over alle mogelijkheden die op haar pad komen om ikebana te creëren en te onderwijzen, de twee grootste passies in haar creatieve leven. 

CAPTURING NATURE AND CREATIVITY

Ben With Camera 200 px 20230906.jpg

Ben Huybrechts

JAPAN - Na het afstuderen aan de KUL-universiteit met een Master in Metallurgical Engineering, vertrok Ben naar Japan, waar hij een academische carrière begon.  Hij klom op tot professor aan een Japanse universiteit. Nog steeds woonachtig in Japan, stapte hij over naar het bedrijfsleven als vertegenwoordiger voor de Belgisch-Vlaamse regering, waar hij Japanse bedrijven hielp om zich in Vlaanderen te vestigen.

 

Na zijn terugkeer naar België in 2000 was hij medeoprichter van het softwarebedrijf WHISE, waarvan hij gedurende 20 jaar mede-CEO was. 

DE START VAN EEN CREATIEVE CARRIÈRE - De drang om een creatieve carrière te beginnen groeide met de jaren.  Hij fotografeerde talrijke ikebanademonstraties en tentoonstellingen.  In 2021 vervoegde Ben Ilse full-time in haar ikebana onderneming.  

 

Als fotograaf en marketeer combineert hij nu zijn passie voor lesgeven, fotografie en social media. Ilse & Ben hebben hun huis multi-functioneel gemaakt en de woonkamer is ook een fotostudio geworden. 

Photography
Behind the scenes workshop

ACHTER DE SCHERMEN - Je kunt zijn foto- en videowerk vinden op Ilse's sociale media en videoplatform. 

 Op zijn Instagram-account geeft hij een kijkje achter de schermen van het ikebana-leven dat hij samen met Ilse leidt.  

Klik hier en volg Ben op Instagram 

bottom of page