top of page

HANDS ON 4-DAAGSE WORKSHOP
AUGUSTUS 10 T/M 13
IKEBANA AND LANDART

-1--1-Ilse_Beunen_Bloedende_Boom__7965-bewerkt-3.JPG

Tijdens deze workshop verkennen we het raakvlak tussen land art en ikebana, ze hebben veel gemeen.  Je maakt een installatie die verbonden is met de locatie.

Land art ontstond in de omwenteling van de jaren 1960 en 1970. Het betekende een terugkeer naar de natuur en een protest tegen de commercialisering van kunst. Land art gebruikt het landschap zelf en materialen uit de omgeving om kunst te maken die verbonden is met de locatie.

Ikebana deelt deze diepe relatie met natuurlijke elementen. Beoefenaars van ikebana gebruiken hun composities om te interageren met de omgeving en benadrukken zo de vergankelijkheid van het leven en de schoonheid van het vluchtige moment. 

Een workshop beleven

Deze workshop is bedoeld voor mensen die de uitgebreide wereld van buitenkunst willen verkennen. Leer met de buitenruimte om te gaan en een installatie te maken die resoneert met de omgeving en het publiek.

 • Creatieve uitbreiding: Verplaats je van kleine ruimtes naar het buitenleven, pas je aan aan een groter canvas en een bredere conceptuele focus.

 • Urban Oasis Artmaking: Creëer unieke ikebana land art in de serene tuin van de Sint-Pieterkerk, genesteld in het hart van Jette, Brussel. De tuin ligt tussen de kerk en de drukke straat en biedt een canvas waar natuur en verstedelijking samenkomen. Je creaties zullen deel uitmaken van een tentoonstelling die een brug slaat tussen historische architectuur en hedendaagse kunst.

 • Praktische vaardigheidsontwikkeling: Doe praktische ervaring op met elektrisch gereedschap, zoals boren en zagen, die essentieel zijn voor grote projecten.

 • Strategische planning: Leer de essentie van het plannen en uitvoeren van grootschalige land art projecten, van concept tot realisatie.

 • Materiaalbeheersing: Ontdek hoe je creatief gebruik kunt maken van beschikbare natuurlijke materialen, die de essentie van land art belichamen.

 • Publieksbetrokkenheid: Creëer kunstwerken die harmoniëren met hun omgeving en de aandacht en nieuwsgierigheid van de kijker trekken.

 • Culturele diepgang: Duik diep in de wereld van ikebana, niet alleen als kunstvorm maar ook als levensstijl die het ritme van de natuur eert.

CASE STUDY/ A BLOEDENDE BOOM

Je Docente

ILSE BEUNEN

IIse is al meer dan 25 jaar ikebana lerares. Ze werd op slag verliefd op Ikebana tijdens haar 11-jarige verblijf in Japan waar ze de kunst van Sogetsu Ikebana onder de knie kreeg. Momenteel heeft ze het Komon-diploma.

Ze deelt haar ikebana avonturen en creaties op haar Facebook pagina met meer dan 27.000 volgers, en in haar wekelijkse nieuwsbrief met meer dan 17.000 lezers.

Ilse ontving de Sogetsu 90th Anniversary Commemorative Overseas Akane Teshigahara Award voor haar studie en inspanningen om de kennis van ikebana te verbreden. Ze is ook de auteur van twee ikebana boeken, "Exploring Ikebana" en "Inspiring Ikebana".

Iskra Langner, Sogetsu Ikebana, Congo

"Ik kan Ilse's ikebana lessen van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een intense en transformerende leerervaring. Haar toewijding aan de kunstvorm, gecombineerd met haar talent om haar studenten te koesteren en te inspireren, maken van haar een uitzonderlijke leraar en mentor."

Beperkte plaatsen voor individuele begeleiding

Met een maximum van 10 deelnemers garandeert deze intensieve workshop persoonlijke begeleiding en voldoende gelegenheid om nieuwe technieken te verkennen en onder de knie te krijgen.

Wacht niet te lang met boeken. 

INBEGREPEN IN DE FEE

 • Dagelijkse lunch en drankjes om je energie op peil te houden

 • Les- en tentoonstellingskosten

 • Een professionele foto van je installatie, perfect voor je portfolio

 • Alle benodigde materialen voor het maken van je installatie

PRIJS: 599 €

Ode to Time | Aalsmeer 2019

FAQ'S | VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat moet ik meenemen?  Je hoeft niets mee te nemen.  We hebben scharen, bakjes, boren, eigenlijk al het benodigde materiaal. 

Maakt het uit welke school ik volg?  Het maakt niet uit van welke ikebana school je bent, elke stijl is welkom. 
 

Wat zijn jullie annuleringsvoorwaarden?  Annuleringen 6 weken voor de workshop: volledige restitutie, tussen 6 weken en twee weken 50% restitutie.  Minder dan twee weken, geen restitutie.

Essentiële Workshop Informatie

De workshop vindt plaats in de tuin van de Sint-Pieterskerk in Jette in de Brusselse regio.  

Adres: Sint-Pieterskerk, Pl. Kardinaal Mercier 51, 1090 Jette
Tijd: Vanaf 10:00 AM tot 17:00 PM (maar vaak is iedereen zo enthousiast en werken we later)

Je hoeft niets mee te brengen, wij zorgen voor al het materiaal. 

De tentoonstelling: "Echo's van Hoop"

De installatie waaraan je meewerkt zal deel uitmaken van de deze tentoonstelling

 

Ieder van ons staat in het leven voor unieke uitdagingen, waarvan sommige diep persoonlijk zijn en andere wereldwijd weerklank vinden.

 

In deze moeilijke tijden kunnen de blijvende schoonheid van de natuur en de kracht van het geloof ons troost en houvast bieden. Ze herinneren ons eraan dat er te midden van de beproevingen van het leven altijd een weg voorwaarts is, gegrondvest in de veerkracht en harmonie van de natuurlijke wereld en de troostende koestering van ons geloof. 

Tegen de achtergrond van de vernieuwde Sint Pieterkerk in Jette symboliseert de tentoonstelling Echo's van Hoop een wedergeboorte en een nieuw begin, een echo van de veerkracht en hoop die de natuur en het geloof ons kunnen geven in deze uitdagende tijden. 

---

bottom of page