top of page

Demonstraties - Workshops Projecten

Sculpted into Space: Cohim School Ikebana Workshop - Juni 2023

Tijdens de laatste dagen van de vijfdaagse Sogetsu Ikebana workshop aan de Cohim School in Beijing, gingen de deelnemers samen aan de slag met een unieke creatieve opdracht - het ontwerpen van structuren met behulp van houten latten. De artistieke benadering van Sofu Teshigahara, de stichter van de Sogetsu School, beïnvloedde deze composities.

Workshops in China
Workshops in China

De samenvoeging van deze individueel vervaardigde structuren leidde tot de creatie van een intrigerende sculptuur die de geest van teamwerk en creativiteit in ikebana benadrukt. 

Demonstration in Colorado

Joining Heaven and Earth in Rocky Mountain Spring – Boulder, Colorado, US – April, 2023

Een middag improviseren met een uniek ensemble:

Janine Ibbotson  - Enso Contemplative Brush, James Wagner -  Ryuteki  Dragon Flute, Wendell Beavers - Space made Visible, Mark Miller - Shakuhachi, Gary Allen - Haiku Poetry

Het openingsevenement werd opgevolgd met workshops in Boulder en Colorado Springs.  Alle evenementen werden georganiseerd door de Kalapa Ikebana Society.  

Workshops and Demonstration in Colorado Spring
Workshop in Boulder, Colorado
Workshop in Boulder, Colorado
Demonstration in New York

Van Chaos naar Stilte Tour - November 2021

In de laatste maanden van 2022 begon Ilse aan een Amerikaanse tournee langs vier prominente steden: New York, Albany, Orlando en Richmond.

In New York droeg ze bij aan de tentoonstelling van de 60e verjaardag van de Sogetsu Branch New York. 
Met haar demonstraties, From Chaos to Stillness, probeerde ze uit te drukken hoe ikebana rust kan brengen temidden van het tumult. 

In elke stad werkte ze met unieke, lokale materialen die de verschillende klimaten en het levendige plantenleven symboliseerden.

 

Als aanvulling op deze demonstraties waren er bij elke halte workshops, elk met een ander thema. 

Kouzi Ikebana Installation

BELGIE - RAAMDECORATIE SUSHI RESTAURANT 

MEI 2021

Hanabi & Hanami is de titel van de raamdecoratie die Ilse maakte voor het restaurant van de prijswinnende sushi-chef Junko Kawada. De decoratie was ter gelegenheid van de heropening na renovatiewerkzaamheden. 

Hana-bi - Flower Fire - Vuurwerk
Hana-mi - Bloemen bekijken

MERANO - CONNECTED INSTALLATIE OP FESTIVAL  

APRIL 2019

Ilse maakte deze installatie in de stad Meran, Italië, en werkte met wijnstokken, blauwe regen, de Merano-roos, dennen, brem, magnolia, Euonymus, en ilex, allemaal planten die in overvloed voorkomen in Merano. 

De stalen platen symboliseren de bergen, de wijnranken en de stroom ertussen. De installatie werd "connection" gedoopd. Het gaat erom mensen met de natuur te verbinden en verschillende culturen en talen met elkaar te verbinden.

 

In Merano zijn de Duitse en Italiaanse culturen met elkaar verweven en leven ze naast elkaar.

Merano Italy - Ikebana Installation
Ikebana Demonstration

CHICAGO - DEMONSTRATIE IN DE BOTANISCHE TUIN  
NOVEMBER 2019

Ilse gaf een ikebanademonstratie voor de 60e verjaardag van het Chicago Ikebana International Chapter.  De demonstratie vond plaats in de prachtige Botanische Tuin in Chicago, die ook een geweldige Japanse tuin heeft.  

De week voor de demonstratie was er een enorme storm, en enorme dennentakken braken af.  Ilse kon deze takken, die massief waren, gebruiken.  Hoewel ze nog nooit zo'n grote installatie had gemaakt, greep ze de kans en maakte deze grote installatie tijdens de demonstratie.

Contact US

Indien je jouw project wenst te bespreken, of indien je meer informatie wenst, aarzel dan niet om mij te contacteren op ilse@ikebana.be

bottom of page